21 decembrie 2012 si misterioasele cranii de cristal

craniile de cristal si 21 decembrie 2012, sfarsitul lumiiPrincipiul mistic „12 in jurul lui 1”. Ceasul, zodiacul, Iisus si cei 12 apostoli, triburile israelite, regele Arthur si cei 12 cavaleri ai mesei rotunde. 13… iar 1+3 este 4, a patra dimensiune, timpul, incheierea.

Sa aiba, oare, o semnificatie similara, craniile de cristal mesoamericane descoperite in ultimele doua secole, dintre care unul este, de departe, cel mai misterios? Sunt cele 13 cranii reale? Si care ar putea fi legatura cu data de 21 decembrie 2012 si cu teoriile despre sfarsitul lumii?

Cel mai faimos – tocmai datorita enigmei sale – este craniul de cristal Mitchell-Hedges, numit astfel dupa descoperitorul sau. Una din particularitatile prin care se remarca este asemanarea extrem de fidela cu un craniu real, avand detalii practic perfecte, spre deosebire de celelalte artefacte, mult mai stilizate. In al doilea rand, oamenii de stiinta n-au reusit nici pana acum sa-si dea seama cum a fost sculptat: cei mai talentati artisti ori cei mai buni ingineri ai zilelor noastre nu ar fi capabili sa faca o replica.

Craniul Mitchell-Hedges a fost taiat dintr-o singura roca de cristal, de dimensiuni neobisnuit de mari. Mai ciudata este insasi constructia sa, bazata pe cunostinte avansate de optica, astfel incat cercetatorii au concluzionat ca el a fost gandit pentru a fi plasat deasupra unei raze luminoase ascendente. Prin diversele trasferuri luminoase si efecte prismatice ce ar avea loc, craniul Mitchell-Hedges ar fi iluminat in intregime si ar creea iluzia unor ochi radianti, in zona orbitelor. Cei ce au facut acest experiment au descris craniul de cristal ca „luminandu-se de parca ar lua foc”.

Printre celelalte cranii care, si ele, au aprins imaginatia ezotericilor, putem aminti:

  • Max – craniul de cristal din Texas, cu origini presupus mayase, gasit in Guatemala si apoi ajuns la un spiritualist tibetan, ce l-a adus in Texas;
  • ET – un craniu din quartz fumuriu, denumit astfel datorita asemanarii sale cu capul unui extraterestru;
  • Craniul de cristal (quartz) roz, Craniul de ametist, Craniul mayas – artefacte sculptate in mod mai primitiv, descoperite in Guatemala si Mexic si duse de un preot Maya in Statele Unite, unde s-au descoperit interesante similitudini de constructie cu craniul Mitchell-Hedges;
  • Craniul de cristal Britanic (aflat in British Museum) este un alt artefact faimos, dar despre care specialistii au declarat, intre timp, ca nu este datat din perioada pre-columbiana, ci din secolul 19. La fel, Craniul de cristal de la Paris, dupa cercetari amanuntite, a fost datat pentru secolele 18 sau 19. Craniul de la Smithsonian a fost si el dovedit un fals modern.

Astfel, s-a confirmat ceea ce se suspecta intr-o masura, si anume ca unele artefacte au fost de fapt create tocmai din cauza valvei starnite de descoperirea celor autentice. Dar asta nu inseamna, desigur, ca legenda maya despre craniile de cristal si 21 decembrie 2012 nu poate fi adevarata, si ca restul de cranii autentice nu vor fi descoperite chiar inainte de sfarsitul lumii.

Craniile de cristal la 21 decembrie 2012

Conform unei teorii ezoterice, mayasii ar fi codificat informatii sacre in cele13 cranii de cristal (12, dupa unele pareri), iar la data de 21 decembrie 2012, acestea se vor activa, creand o matrice care va oferi omenirii accesul la aceste informatii, odata cu saltul evolutiv al constiintei, marcat tocmai de transformarea temuta, in mod gresit, ca fiind sfarsitul lumii.

Atunci, oamenii isi vor reaminti faptul ca ei sunt fiinte de lumina materializate pe Pamant pentru a experimenta fizicalitatea si timpul, si ca tot in lumina se vor intoarce, la sfarsitul vietii fizice.