Abd-ru-shin – In Lumina Adevarului

despre Abd-ru-shin, autor In Lumina Adevarului - sfarsitul lumii 2012 blogNascut Oskar Ernst Bernhardt, la 18 aprilie 1875 in Germania, Abd-ru-shin (sau Abdruschin) este autorul lucrarii „In Lumina Adevarului – Mesajul Graalului”, o sinteza de 168 de conferinte ale sale, ce construiesc, prin succesiunea lor, o imagine descriptiva si explicativa a Creatiei ca intreg.

Opera in trei volume ofera o cale de a gasi raspunsuri la toate problemele spirituale ce macina omenirea, din cele mai vechi timpuri. Intrebari precum „de unde venim?” si „incotro ne indreptam?”, soarta, karma, dreptatea Divina, vointa libera a omului, misiunea lui Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu, legile Naturii si ale Creatiei, nasterea, moartea, iubirea, pacatul, reincarnarea, lumea materiala si lumea spirituala, fizicalitatea gandurilor, intelectul, intuitia, si numeroase alte subiecte sunt atinse si dezvoltate, o prezentare a existentei de la inceputul si pana la sfarsitul lumii, si dupa.

Explicatiile oferite de Abd-ru-shin in lucrarea sa „In lumina adevarului” frapeaza atat prin logica lor, cat si prin imbinarea elementelor care, astazi, au ajuns dispersate in mai multe sisteme diferite de credinte. Notiuni religioase actuale sunt corectate si clarificate prin imbinarea cu notiuni mistice, filosofice si ezoterice (cum ar fi geometria sacra, de exemplu, un concept mult mai modern, ce se poate insa subintelege din prezentarea nasterii si structurii Creatiei).

Abd-ru-shin, In Lumina Adevarului - sfarsitul lumii 2012 blogDesi scrisa intr-un stil ce ar putea parea un pic greoi, la inceput, oamenilor neobisnuiti cu o exprimare aparent religioasa, odata parcursa, lucrarea incepe sa uimeasca prin claritatea pe care o ofera unor notiuni ce au devenit, pana in zilele noastre, mai degraba derutante, din cauza interpretarilor facute gresit si alterate de-a lungul timpului, ale unui adevar spiritual initial.

Merita mentionat ca Abd-ru-shin nu a fondat – si nici macar nu a sprijinit in mod formal – vreo religie anume. Din contra, opera sa pune un mare accent pe responsabilitatea individuala si pe descoperirea de sine. Totusi, el a dorit sa creeze o comunitate spirituala, Asezarea Graalului, alegand ca nucleu localitatea Vomperberg, Tirol (nu departe de Innsbruck).