Extraterestrii – mentionati in Coran si profetii islamice?

extraterestrii -mentionati in Coran? Sfarsitul lumii 2012 blog.Dogmele religioase, asa cum au fost ele interpretate, „slefuite” si raspandite in ultimele doua milenii, sunt ultima resursa spre care oricine s-ar indrepta, cautand raspunsul la intrebarea „Oare suntem singuri in acest vast Univers, sau extraterestrii chiar exista?”.

Cu atat mai surprinzatoare pare ideea (cel putin pentru cineva din cultura vestica, cu o viziune specifica asupra Islamului) ca, in insusi Coran, sa existe versete care sa faca referire la fiinte de pe alte planete! Si totusi, conform unor pareri, chiar asa stau lucrurile.

Sa te gandesti la credintele religioase cand auzi pe cineva mentionand sfarsitul lumii, e aproape un instinct. Dar sa le asociezi cu extraterestrii, asta e de-a dreptul neobisnuit. Iata, insa, doua versete din Coran despre care se spune ca ar confirma existenta lor:

  1. „Iar printre semnele Sale se afla creatia cerurilor si a pamantului, si a oricaror creaturi vii pe care el le-a imprastiat in ambele. Si El are puterea de a le aduna oricand doreste.” (Sura 42:29)
  2. „Dumnezeu este El, Cel ce a creat cele sapte ceruri, si pamanturi tot atatea (intr-un numar similar)” (Sura 65:12)

Daca traditionalistii sustin ca acele creaturi diverse la care face referire Coranul sunt doar oamenii, animalele, ingerii si Jinn (fiinte supranaturale, un fel de spirite cu puteri magice, care pot fi, deopotriva, bune, neutre ori rele, si care sunt acceptate in credinta musulmana), alti interpreti iau aceste cuvinte drept o dovada a faptului ca Dumnezeu a raspandit alte creaturi, asemanatoare oamenilor, pe alte planete din intinsul nostru Univers.

Mai mult, aceiasi interpreti sustin ca, termenul „ceruri” se refera tocmai la spatiul cosmic, si nu la imparatia divina invizibila, cum este comun considerat. In plus, in limba araba, cuvantul „sapte” este de asa natura incat poate insemna, de fapt, si „cateva” sau „mai multe”. Deci cele sapte ceruri sunt, in realitate, „mai multe” ceruri, asa cum stiinta ne dovedeste, demonstrand existenta a milioane de galaxii in Univers. Iar asa cum in „cerul” nostru avem Pamantul, tot asa, in celelalte, exista si „alte Pamanturi”, populate de Dumnezeu-Allah cu „creaturi vii”.

Mai merita adaugat aici si un fragment dintr-o colectie de profetii islamice (denumita „Epoca Aparitiei”, de Korani), care spune „la acea vreme (sfarsitul lumii, mai exact, textul facand parte dintr-o profetie pentru „cucerirea lumii” de catre Imam-ul divin, Mesia Islamului, Mahdi) portile universului se vor deschide frecvent catre locuitorii altor planete, dar si pentru unele fiinte umane venite din cer catre pamant, acest lucru considerat a fi un miracol si un fenomen, pentru oameni”.

Ce altceva ar putea insemna aceste cuvinte, daca nu sosirea (sau intoarcerea, din ceea ce ne spun alte credinte mistice) extraterestrilor? Si de ce, inca o data, gasim un astfel de eveniment asociat cu ideea de sfarsitul lumii (ori timpului), asa cum se considera ca au anuntat mayasii, in calendarul lor despre sfarsitul lumii 2012?