Rezonanta Schumann – sfarsitul lumii si al timpului in 2012?

Rezonanta Schumann anunta sfarsitul lumii si timpului in 2012?Nu doar ca viata isi are originea in materia Pamantului, dar insusi el este viu. Planeta nu ne ofera doar hrana si adapost, ci ne alimenteaza cu insasi energia ei. Si asa cum toti oamenii au cate un camp bioenergetic care vibreaza pe frecvente specifice fiecaruia in parte, si Pamantul are campul bioenergetic propriu.

Fizicianul german W.O.Schumann a fost primul om de stiinta care, intre 1952 si 1957, a intuit existenta acestui camp si a calculat frecventa sa de vibratie, teoretizand-o chiar inainte ca tehnologia sa permita masurarea ei efectiva.

Numita si Pulsul Terrei, rezonanta Schumann se produce in spectrul frecventelor radio extrem de scurte, datorita descarcarilor electrice permanente manifestate in cavitatea atmosferica dintre suprafata Pamantului si partea inferioara a ionosferei, la aprox. 55 km inaltime.

Practic, planeta se comporta ca un urias condensator electric si isi mentine sarcina totala printr-o permanenta redistribuire datorata fulgerelor. Fiecare fulger in parte da nastere unei unde cvasi-stationare, manifestata ca un fel de ecou electromagnetic, iar constanta descarcarilor electrice in diversele parti ale atmosferei genereaza o frecventa de fundal ce ramane permanent la aceeasi intensitate. Aceasta frecventa este rezonanta Schumann si a fost calculata la valoarea de 7,83 Hz.

Mai mult, intrucat viata omului este intim legata de Pamantul din care s-a nascut, armonizarea propriei frecvente cu rezonanta Schumann este nu doar benefica, ci esentiala, dizarmoniile fiind reprezentate prin probleme ce pot varia de la stress, anxietate, si pana la boli fizice. De acordarea vibratiei umane cu cea a planetei, depinde intreaga structura fizica, emotionala si mentala a individului.

Rezonanta Schumann si sfarsitul lumii sau timpului

Daca timp de mii de ani „Pulsul Terrei” a fost mereu constant, la valoarea de 7,83 cicli pe secunda, din 1980 ea a inceput sa creasca, ajungand in zilele noastre pana la 12 Hz pe secunda.

Desi unii critici pun sub semnul intrebarii legatura dintre rezonanta Schumann si timp, exista voci care afirma ca aceasta crestere a frecventei a facut ca ziua sa nu mai aiba, de fapt, 24 de ore, ci doar 16. Adeptii teorii sfarsitului lumii se asteapta la o crestere accelerata a frecventei, ce va culmina in jurul lui 21 decembrie 2012, cand timpul va atinge valoarea zero.

Este interesanta aici legatura cu teoria undei temporale zero a lui McKenna si, mai ales, confirmarea profetiei zoroastre despre sfarsitul lumii, prevestit, printre altele, de scurtarea „anului, lunilor si zilelor”.

Un alt lucru care se afirma despre cresterea frecventei este ca va declansa o „selectie” a indivizilor. Vibratiile tot mai inalte ale Pamantului vor necesita o adaptare, iar oamenii cu vibratii „joase” (ce corespund sentimentelor si gandurilor negative) vor fi in mod natural eliminati (de exemplu, prin boala incurabila), ramand doar acei indivizi de vibratie inalta, mai puri si mai „luminosi”, acei „drepti” a caror supravietuire, intr-o forma sau alta, o garanteaza toate teoriile – religioase ori ezoterice – despre sfarsitul lumii.