Sfarsitul lumii 2012 – un eveniment pe care nu poti sa-l ratezi!

sfarsitul lumii 2012 - evenimentCand avem de-a face cu un eveniment asa de important ca sfarsitul lumii 2012, e nevoie, in mod clar, de o strategie fara cusur, pentru a-l depasi cat mai bine!

Daca in Evul Mediu, de exemplu, oamenii alegeau sa-si cedeze averile catre Biserica si sa petreca timpul in rugaciune, pana la expirarea termenului apocaliptic (dupa care, desigur, incercau – zadarnic – sa-si recupereze averile de la Biserica), iata ca in epoca moderna algoritmul e mai degraba urmatorul: construit beci/buncar/adapost, facut provizii, cumparat arme, cumparat arme inca o data. Eventual, cedat averi catre Harold Camping (optiune valabila doar pana in 2011).

Mai mult, se asteapta confirmarea ca faimoasa serie „For Dummies” va include, in viitorul foarte apropiat, un ghid special de supravietuire: „Sfarsitul lumii 2012 pentru to(n)ti”, fiind incurajata si de succesul rasunator al editiei anterioare „Profetiile pentru to(n)ti – cum sa prezici gresit sfarsitul lumii”.

Sfarsitul lumii 2012 – pachetul complet

Daca data de 21 decembrie 2012 s-ar confirma in mod cert ca sfarsitul lumii, nici n-ar trebui sa ne mai facem griji cum sa-l petrecem. Un intreg mecanism capitalist s-ar pune in functiune pentru a profita de acest eveniment, oferindu-ne toate optiunile imaginabile de care, ca de obicei, nu am avea cu adevarat nevoie.

Agentiile de turism s-ar intrece, bineinteles, in pachete turistice pentru sfarsitul lumii la munte sau la mare. Si asta n-ar fi tot:

  • Pentru traditionalisti, va exista pachetul sfarsitul lumii apocaliptico-religios, cu ruperea pecetilor, primirea molimelor si vizitarea Bestiei, la zoo-ul din parcul de distractii Armaghedon.
  • Pentru cei cu gusturi moderne, pachetul New Age va oferi plimbari cu OZN-ul, mutatii de ADN, dematerializare si excursii acorporale in insule exotice din Galaxie.
  • Nici amatorii de senzatii tari nu vor ramane pe dinafara: tsunamiuri, cutremure, tornade, eruptii supervulcanice si, la extra-cost, un cataclism cosmic surpriza.
  • Desigur, in secolul vitezei, va trebui sa existe o oferta si pentru cei mereu ocupati si foarte grabiti: saltul brusc, fix la 21 decembrie 2012, in urmatoarea dimensiune – sfarsitul lumii 2012, intr-o zi!
  • Chiar si asa, probabil cel mai de succes pachet va fi, ca de obicei, sfarsitul lumii la all-inclusive.

S-ar putea insa ca, si de aceasta data – de 21 decembrie 2012 – marketingul sa le joace o mica festa domnilor, in particular. Daca se va sarbatori Sfantul Sfarsitul Lumii, in mod cert vor fi nevoiti sa le scoata pe doamne in oras, la o cina romantica. Ultima.