Baba Vanga, clarvazatoarea care nu vedea

profetiile Babei Vanga - pe blogul Sfarsitul lumii 2012Desi oarba din tinerete, prezicatoarea bulgara cunoscuta azi ca Baba Vanga, a ajuns faimoasa la mijlocul secolului trecut, tocmai pentru ca vedea cu ochii mintii dincolo de ceea ce vederea obisnuita i-ar fi putut oferi vreodata.

In ciuda unei vieti dificile, Vangelia Pandeva Dimitrova s-a remarcat inca din adolescenta ca vindecatoare cu plante, abilitatile ei paranormale incepand, tot de-atunci, sa se afirme. Astfel, peste ani, a ajuns sa fie vizitata si consultata inclusiv de cei mai mari oameni de stat ai vremii, precum insusi tarul Boris al III-lea al Bulgariei. Mai mult, traind in secolul XX, stiintific prin excelenta, Baba Vanga a trecut si de scrutinul a diverse institute din domeniul parapsihologiei. Cercetatorii care i-au verificat predictiile si au supus-o la unele experimente, au concluzionat ca, intr-adevar, capacitatile ei telepatice si clarvazatoare erau net peste orice medie, cu rezultate pozitive in peste 80% din cazuri.

Pe langa clarviziunile personale pe care le oferea oamenilor de rand, Baba Vanga a facut si profetii pentru evenimente majore ale omenirii, pe care istoria le-a confirmat, dealtfel. Printre prezicerile ei implinite se numara: inceputul celui de-al doilea Razboi Mondial, invazia trupelor sovietice din Praga anului 1968, moartea lui Stalin, Perestroika si dezbinarea Uniunii Sovietice, precum si dezastrul de la Cernobal.

Tot corect a profetit, inca din anul 1980, despre moartea echipajului submarinului Kursk (accident intamplat in 2000) si despre atacul de la 11 septembrie 2001 asupra World Trade Center, prevazut inca din 1989.

Nici moartea printesei Diana ori asasinarea prim-ministrului indian Indirei Ghandi, nu au lipsit de pe lista de predictii a Babei Vanga, continuata cu alegerea unui afroamerican la conducerea Statelor Unite (Barrack Obama) si chiar cu dezastrul japonez la cutremurul din 2011 si consecintele nucleare de la Fukushima.

Printre putinele profetii neimplinite se pot mentiona inceperea unui Al Treilea Razboi Mondial inca din anul 2010 (desi 2012 nu e prea departe, la doi ani diferenta, ar putea spune un adept al sfarsitului lumii in 2012) si cataclisme prevazute pentru 2003 – disparitia caldurii solare si modificarea climei, lupta pentru resurse energetice si, in mod straniu, scurgerea inapoi a timpului. Desigur, toate acestea, rupte de o data precisa, pot fi observate a semana izbitor cu alte semne, cunoscute din alte teorii despre sfarsitul lumii, in 2012 sau dupa.