Berbec

ZODIA BERBEC 21 martie – 20 aprilie

Element : foc
Planeta conducatoare : Marte
Planeta carierei : Saturn
Planeta dragostei : Venus
Planeta banilor : Venus
Planeta sanatatii si a carierei : Mercur
Planeta casei si a vietii de familie : Luna

Culori : rosu aprins , carmin , stacojiu
Culori care favorizeaza acumularea puterii : verde
Culori care promoveaza dragostea , relatiile romantice si armonia sociala : verde , verde de jad
Calitati necesare Berbecului : prudenta
Virtuti predominante : increderea in sine , independenta , onestitatea , curajul , marea energie fizica.
Dorintele predominante : actiunea
Caracteristici de evitat : graba , impetuozitatea , pripeala , agresivitatea

Numere norocoase : 1, 13 , 47
Cea mai buna zi a saptamanii : marti
Pietre pretioase : rubin , ametist
Metale : fier , otel
Parfum : Caprifoi
Lemn : mahon
Floare : nasturel (Nasturium Officinalae)
Animal : berbec
Material textil : lana

Semne zodiacale cu cea mai mare compatibilitate : Leu , Sagetator
Semne zodiacale cu cea mai mare incompatibilitate : Rac , Balanta , Capricorn
Semnul zodiacal cel mai favorabil in finante : Taur
Semnul zodiacal cel mai favorabil in cariera : Capricorn
Semnul zodiacal de sustinere emotionala : rac
Cel mai bun semn zodiacal pentru casatorie sau parteneriat : Balanta
Cel mai bun semn zodiacal pentru proiecte creative : Leu
Cel mai bun semn pentru distractie :Leu
Semnul zodiacal de sustinere si indrumare spirituala : Sagetator , Pesti

CUVINTE CHEIE: intensitate, frenezie, actiune, autoritar, aventura

PRINCIPII GENERALE SI PSIHOLOGIE

Semn masculin de foc-cardinal-diurn. Esenta “martiana” a semnului implica inadaptabilul sublim, generos si constructiv, alaturi de imprudentul haotic si agresiv condus de instinctele primitve devorante si viguroase. Aceasta zodie ofera o strctura primara, dominatoare, egoista cu reactii inspirate si prompte, cu stari de pasiune si exaltare.
Natura plina de vitalitate determina curajul si inconstanta, credinta ferma si codul moral inflexibil, amabilitatea si gustul schimbarilor. Nativul se plaseaza intre placerea de a opune rezistenta, incantarea de a infrunta greutati si puternica opozitie la ciocnirea de interese. Zodia ofera o perceptie temporala a clipei prezente si lipsa de interes pentru trecut sau viitor.

SISTEM DE RELATII

Prezenta semnului implica dominatie, risc, rasturnarea obstacolelor, gustul perfectiunii si incredere in propriile capacitati. In tinerete, relatiile cu parintii si familia sunt dificile, chiar explozive, ameliorandu-se in clipa in care incepe stabilizarea personalitatii.

SANATATE

Aceasta pozitie ofera o constitutie robusta si o sanatate buna, in care zona vulnerabila este capul. Predispozitii la dureri de cap si oscilatii de tensiune, la migrene si febra datorata slabiciunii nasului, ochilor si gatului. Emotiile, furia si tendinta de surmenaj sunt elementele ce zdruncina sanatatea; nevroze, socuri. Din punct de vedere energetic se amplifica probabilitatea afectarii urmatoarelor zone: plamani, membre superioare, gat.

PRIMUL DECAN: 21 MARTIE – 30 MARTIE PLANETA TUTELARA: MARTE

Amplificarea focului oferit de Marte va genera indrazneala agresiva, mandrie, impulsuri bruste, ambalare si pasiune pana la brutalitate. Se dezvolta fie un spirit incapatanat, fie un amestec de perspicacitate si indarjire aflata in permanenta controversa. Exista legaturi neobisnuite cu planul astral, iar acest fapt le marcheaza viata. Intelegerea acestui fenomen le permite urcusuri ametitoare, iar greselile, extrem de probabile datorita caracterului, ii costa caderi violente.

AL DOILEA DECAN: 31 MARTIE – 9 APRILIE PLANETA TUTELARA: SOARE

Interactiunea dintre doua influente calde genereaza o fire aprinsa, insufletita de idei marete, de sentimente sociale progresiste, dar nefinalizate. Aceasta natura generoasa si vesela este un creator ce imbina coeficientul afectiv crescut si randamentul excelent, raspandind increzator entuziasmul pe care il poseda. Specificitatea consta in repulsie fata de mediocritate, refuzul campurilor inguste de actiune si a directiilor predeterminate. Esenta “sensibila” a decanului se datoreaza faptului ca viata se va consuma pe plan exterior: vesnic in actiune, se consacra evenimentelor si activitatilor ce necesita creativitate si entuziasm molipsitor.
Actiunile benefice realizate in favoarea celorlalti vor consuma o parte din fericirea personala.

AL TREILEA DECAN: 10 APRILIE – 19 APRILIE PLANETA TUTELARA: VENUS

Asocierea dintre cele doua principii, masculin – oferit de Marte – si feminin – corelat cu Venus – va genera mari pasiuni si entuziasm ardent prin interactiunile paradoxale. Intreaga existenta se resimte in urma acestei asocieri in care indrazneala, excesul si dorinta de activitate se indreapta spre arta si dragoste, spre posibilitatile spiritului si planuri de avangarda. Specificitatea consta in elanuri de mare generozitate, tendinta de actiune fara reflectie, inclinatie spre distractii, conduita uneori bizara, slaba receptie temporala. In concluzie, o viata presarata cu complicatii, cu inconsecventa in gandire, cu dusmani si lupte.

Inapoi la pagina de Astrologie