Ce spun tabletele sumeriene despre sfarsitul lumii 2012?

Descoperiri recente despre controversata civilizatie sumeriana si ce au lasat acestia scris pe tablite datand de aproape 4 milenii continua sa fascineze si sa adanceasca misterul cu privire la sfarsitul lumii din decembrie 2012.

Data de 21 decembrie 2012, data la care conform tablitelor sumeriene ar incepe sfarsitul lumii, desi stiintific vorbind nu exista studii care sa confirme acest lucru, este polemizata de cei care se ocupa de traducerea textelor descoperite. Scrierea sumeriana, formata din imagini si simboluri complexe poate fi greu de descifrat si lasa loc de foarte multe interpretari. Acesta poate fi inca un motiv pentru care discutiile legate de exactitatea datei de 21 decembrie pot continua la nesfarsit.

Majoritatea celor care s-au ocupat de traducerea tablitelor sustin ca exista o planeta, numita Nibiru, situata in spatele planetei Pluto, care va intra in sistemul nostru solar in 2012. Planeta este vizibila  o data la 3600 de ani, motiv care explica de ce se stiu atat de putine detalii despre ea.

Planeta Nibiru se presupune ca ar fi foarte mare si de accea miscarea ei de rotatie ar dura 3600 de ani, iar 2012 ar fi anul in care ar trebui sa isi faca aparitia. Mai exista, desigur si varianta pe care stiinta o propune si care ar putea fi o conicidenta bizara cu textele sumeriene, aceea ca evenimente naturale catastrofale se repeta ciclic  odata la 4000 de ani.

Pana acum niciuna dintre aceste teorii nu a fost confirmata sau infirmata de stiinta. Probabil ca odata cu apropierea datei de 21 decembrie 2012 polemicile referitoare la sfarsitul lumii vor deveni din ce in ce mai aprinse iar teoriile porpuse din ce in ce mai controversate.

Alege una dintre variantele de mai jos sau comenteaza in legatura cu aceasta tema:

  1. Cred ca traducerile sunt gresite sau prost interpretate.
  2. Cred ca civilizatia sumeriana are dreptate si refuzam sa acceptam adevarul.
  3. Nu cred ca civilizatia sumeriana era capabila sa prezica sfarsitul lumii.