Creste intensitatea cutremurelor. Sa fie sfarsitul lumii 2012?

sfarsitul lumii 2012 cutremureAsa cum am fost avertizati, cutremurele au devenit din ce in ce mai violente. Frecventa lor este in crestere. Vine sfarsitul lumii 2012 sau e pura coincidenta? Numarul persoanelor decedate este tot mai mare, pagubele materiale cresc, iar impactul asupra economiei mondiale deja instabila este impins la limite greu de controlat.

Potrivit Institutului de Cercetare Geologica din America, exista literalmente mii de evenimente seismice in intreaga lume in fiecare an. Cele mai multe dintre aceste cutremure sunt minore, aparent nesemnificative si nu reprezinta niciun pericol pentru viata oamenilor sau pentru bunurile lor materiale. Desi aceste evenimente sunt monitorizate si urmarite ca semne de avertizare pentru potentialele cutremure mult mai mari, acestea nu sunt afisate pe site-ul Institutului de Cercetare Geologica din America .

Numarul cutremurelor in crestere
Site-ul Institutului de Cercetare Geologica din America pastreaza totusi o lista cu ceea ce ei considera “Cutremur semnificativ”. Aceasta lista este alcatuita din activitatea seismica ce masoara o magnitudine de minim 3 grade pe scara Richter. Dupa o evaluare a acestor statistici ale cutremurelor, rezultatele sunt oarecum surprinzatoare.

In anul 2008, au fost 58 de evenimente seismice importante in intreaga lume. Acesta este un rezultat socant, avand in vedere ca o magnitudine de minim 7 grade pe scara Richter ar putea afecta in mod dramatic viata umana. Totusi in anul 2008 au fost inregistrate 12 cutremure de minim 7 grade pe scara Richter.

Daca trecem la rezultatele cercetarii din anul 2009, au fost inregistrate 72 de cutremure clasificate ca fiind semnificative, 17 dintre ele au avut o intensitate de minim 7 grade pe scara Richter.

Desi numarul cutremurelor a scazut la 68 in 2010, numarul celor cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter sau mai mari a crescut la 22.

2011 a fost un an cu activitate seismica intensa. Au fost in total 74 de cutremure dintre care 20, inclusiv cutremurul din Japonia, au fost clasificate ca fiind mai mari de 7 grade pe scara Richter.

Surprinzator este faptul ca in mai putin de doua luni, in 2012 s-au inregistrat deja 9 cutremure semnificative, 2 dintre ele fiind peste pragul stabilit de Institul de Cercetare Geologica din America.

Cutremurele prevestesc sfarsitul lumii

Desi exista o crestere evidenta a numarului de cutremure de magnitudine 7 grade + in ultimii patru ani, marirea constanta in intensitate si efectele pe care le au pe pamant sunt infricosatoare.

In septembrie 2009 s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 8.1 grade in Insulele Samoa. In februarie 2010 in Chile a fost inregistrat un cutremur de 8.8 grade, iar in martie 2011, in Japonia, a fost cel mai mare cutremur din istoria Japoniei si al 7-lea din istoria, cu o magnitudine de 8.9 grade.
Cresterea dramatica in intensitate a acestor cutremure a avut efecte devastatoare nu numai asupra oamenilor, dar si asupra Pamantului care si-a schimbat axa.
Supravietuitorii cutremurelor considera ca ultimele evenimente seismice sunt semne care prevestesc venirea sfarsitului lumii. Mai mult decat atat, oamenii percep aceste cutremure ca fiind semne ale divinitatii.
In ceea ce priveste statisticile, cercetatorii spun ca urmatorul cutremur va fi de peste 9 grade pe scara Richter.

Ce parere aveti despre observatiile facute de cercetatori in privinta cresterii in intensitate a cutremurelor?

a)      Numarul cutremurelor va creste, la fel si intensitatea lor, iar lumea va disparea

b)     Nimeni nu stie cu siguranta ce urmeaza sa se intample

c)      Astfel de cutremure nu se produc in Romania. Nu am de ce sa-mi fac griji