Cristaloterapia, scurt istoric

cristale

In decursul mileniilor, civilizatiile au folosit puterea Cristalelor pentru foarte multe scopuri. Cele mai vechi legende fac referinta la continentul Atlantidei, unde se pare ca folosirea Cristalelor ar fi fost preluata de la legendara civilizatie Mu. Se presupune ca locuitorii initiali ai Atlantidei foloseau Cuartul si alte pietre pentru canalizarea si folosirea fortelor cosmice. Aceasta civilizatie, posesoare a unor cunostinte stiintifice foarte dezvoltate, folosea Cristalele pentru inglobarea si stocarea luminii, utilizandu-le apoi ca faruri, in scopuri de telecomunicatii, dar si de comunicare cu predecesorii lor, ori cu alte civilizatii din Univers.
Pe masura ce civilizatia a inceput sa decada, cunostintele legate de captarea si utilizarea acestor energii au fost ascunse tot mai mult de ochii celor cu interese corupte, astfel aprand Stiinta oculta. Odata cu trecerea timpului o mare parte din aceste cunostinte s-au pierdut; totusi unele dintre informatii au supravietuit si au inmugurit in diferite culturi si civilizatii, de-a lungul istoriei.

Cristalele revin in Evul Mediu, in legendele regelui Arthur si in cele despre Merlin. Conform traditiei, renumita spada a regelui Arthur, Excalibur, era invincibila datorita faptului ca avea incastrata in garda un Cristal. In ceea ce-l priveste pe Merlin, exista trimiteri vagi ca el ar fi folosit Sfera de Cristal si ar fi avut acces la stiinta atlanta, dar nu ne-a parvenit nimic din acea perioada.
Mai aproape de timpurile noastre, se pare ca atat Paracelsus cat si Nostradamus foloseau Sfera de Cristal. Despre Nostrdamus se spune ca isi tinea Sfera pe un trepied din cupru si ca o activa cu ajutorul unei baghete atlante.

In Extremul Orient, regii anticei Indii erau sfatuiti sa adune pietre dintre cele mai frumoase pentru a-si asigura o inalta protectie. Vechile lucrari de astrologie, scrise in sanscrita, fiind datate cca 400 i.H., faceau observatii elevate privind priginea si puetrea pietrelor.
Si in Roma antica se foloseau Pietrele, pentru efectul lor pozitiv asupra corpului. In scrierile romane si grecesti se regasesc nenumarate trimiteri la talismane bazate pe Cristale avand rol in mentinerea sanatatii, in protectie si in atragerea virtutilor.
In decursul istoriei, Pietrele pretioase si semipretioase au fost asociate cu sangele albastru al regilor, ele aparand montate in coroane, in alte bijuterii, pe tronuri si spade. Multe case regale au adevarate colectii de asemena Pietre.

Mayasii, dar si alte populatii amerindiene foloseau Cristalele ata in scop de diagnosticare, cat si curativ. In vechile sate din acea zona geografica se foloseau Cristale mari din cuart pentru vizualizari in timp si spatiu. Unele triburi de indieni mexicani credeau ca daca duci o viata corecta, sufletul trece, dupa moartea corpului, intr-un Cristal.

In zilele noastre, in afara utilizarilor tehnice ale Cristalelor, cum sunt cele ale Cuartului in electronica sau ale Rubionelor in laser, incep sa reapara treptat si utilizarile oculte ale lor, redescoperindu-se iar vechea stiinta a Cristaloterapiei.

Inapoi la pagina Cristale si cristaloterapia