Cromatica cristalelor

chakre culori

Culorile vizibile in spectrul radiatiilor electromagnetice formeaza zona centrala a acestora. Trecand printr-o prisma, lumina vizibila se desparte in sapte culori, fiecare dintre ele fiind caracterizata printr-o lungime de unda specifica.

Frecventele cele mai joase le reprezinta culoarea rosie, urmata de portocaliu, galben, verde, albastru, iar indigo are frecventele cele mai inalte din spectrul luminii vizibile.
Culorilor inferioare din acest spectru li se asociaza energiile legate de partea materiala a vietii, de supravietuire, sexualitate, suparare, ura, autoapreciere, etc. Culorilor superioare sunt conectate cu sentimentul de iubire neconditionata si iluminarea spirituala.

Culoarea rosie, mobilizeaza energiile chakrei de baza, are un caracter deosebit de “pamantean”, asigurand legatura cu lumea materiala. Rosul se foloseste in terapia partii inferioare a corpului: picioare, intestin gros, abdomen inferior, dar este legat si de tot ceea ce este solid in corpul uman, cum ar fi oasele, cartilajele, unghiile. Iradiind zona pubiana si/sau pelviana cu aceasta culoare, se mareste nivelul energetic al primei chakre, care, la randul sau, duce la activarea energetica a tot ce este coordonat de aceasta. Rosul simbolizeaza forta vitala, sanantatea corporala.

Culoarea portocalie
este legata de sistemul urinar, de tot ceea ce este lichid in organism. Se foloseste pentru activarea glandelor sexuale si diminuarea problemelor legate de activitatea acestora. Sentimentul nesigurantei, al neaprecierii pot fi transformate in incredere si curaj tot cu ajutorul culorii portocalii.

Culoarea galben, ultima dintre culorile inferioare, se leaga de energiile radiatiei solare. Orientand un fascicol galben pe chakra plexului solar, se stimuleaza toare organele aflate in acea zona (ficat, fiere, pancreas, splina, stomac), in general abdomenul. Galbenul stimuleaza gandirea creatoare.

Culoarea verde se regaseste in partea mijlocie a spectrului, chakra inimii vibrand in aceasta culoare. Prin ea se activeaza inima, plamanii, dar se ajuta si persoanele cu probleme ale sistemului imunitar.

Culoare albastru, prezenta in partea superioara a spectrului, cu asocierile ei de indigo si violet, sunt legate de energiile spirituale. Albastrul insufla liniste, activeaza capacitatea de comunicare, dar si glanda tiroida.

Culoarea indigo, legata de chakra celui de-al treilea ochi, ajuta la deschiderea acestuia si la dezvoltarea intuitiei. Din punct de vedere terapeutic, ea ajuta la problemele legate de cap si de organele de simt.

Culoarea violet este asociata cu chakra coroanei. Ea permite accesul la cunoasterea superioara a adevarului. Culoarea violet se foloseste, de obicei, in terapia suferintelor legate de corpul fizic iat culoarea alba in terapia suferintelor legate de spirit.

Pentru cromoterapie cristalina se pot folosi Cuarturile colorate( Ametistul – violet, Citrina -galben, Cuart roze etc.) pozitionate pe locurile corespunzatoare ale corpului care trebuie ajutate in cadrul terapiei.
Cuartul incolor poate fi programat pentru a emite radiatia cromatica avand frecventa necesara unui anumit scop terapeutic, programare in care se poate introduce si durata cat sa activeze.