Explozia solara ar putea provoca sfarsitul lumii 2012

sfarsitul lumii 2012 explozia solaraOamenii de stiinta sunt implicati de secole in observarea Soarelui si in analizarea rolului pe care acesta il are asupra incalzirii pamantului. In timpul unui studiu, oamenii de stiinta au dat peste posibile explozii solare sau furtuni solare, care sunt prognozate sa aiba loc in anul 2012. Dupa 11 ani de monitorizare a caracteristicilor miscarilor solare, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca exista o sansa foarte mare sa putem trece prin experienta unei furtuni solare devastatoare.

2012 – Vine sfarsitul lumii?

Prima eruptie solara s-a produs in anul 2003, dar acest eveniment a trecut neobservat. Insa, de aceasta data, predictia unei furtuni solare in 2012 nu poate trece neobservata.

Exploziile solare, dupa cum sugereaza si numele, la fel ca si furtunile solare, au loc pe suprafata Soarelui. In urma acestor furtuni rezulta o eruptie de radiatii foarte puternice. Un incident similar a avut loc in 1859. In timpul acestei furtuni solare, multe retele de telecomunicatii au fost avariate. Exploziile solare au izbucnit in acelasi timp in multe zone din Statele Unite si in Europa. Cauzele acestor incendii nu au putut fi explicate si de aceea s-a facut legatura cu exploziile solare care avusesera loc.


Exploziile solare ameninta sistemele de telecomunicatii

Pamantul este orbitat de mii de sateliti care ne trimit informatii cu privire la tot ce se intampla in spatiul cosmic. Guvernele din intreaga lume au investit milioane de euro in crearea statiilor spatiale, prezente dincolo de atmosfera ca sa inregistreze si sa ne informeze in legatura cu evenimentele care se petrec dincolo de suprafata pamantului si care au un efect puternic asupra noastra. In afara de aceaste statii, exista sute de sateliti care sunt creati pentru a facilita comunicarea intre oamenii din intreaga lume. Academia Nationala de Stiinte a efectuat mai multe studii si a constatat ca exploziile solare pot avea un impact urias in deteriorarea multor sateliti si statii spatiale care au fost create de om. Astfel de daune pot duce la pierderi materiale, tehnologice si de comunicare.

Fiti pregatiti pentru un eventual dezastru

Oamenii de stiinta care au studiat intens exploziile solare spun ca astfel de evenimente se intampla aproape in fiecare deceniu. De aceea, oamenii din intreaga lume trebuie sa fie informati si pregatiti sa actioneze la declansarea unei furtuni solare. Exista riscuri imense cu care omenirea ar putea sa se confrunte, cum ar fi pierderea de astronauti aflati in spatiu si pierderea a mii de sateliti care ne fac viata de zi cu zi mai usoara. Una dintre preocuparile majore pe care oamenii de stiinta le au este modul in care exploziile solare pot afecta retelele electrice. In cazul in care exploziile solare reusesc sa dezactiveze si sa rupa retelele electrice de pe pamant, mai mult de 130 de milioane de oameni numai din SUA vor avea de suferit. Aceasta este estimarea de pe un singur continent. Consecintele din intreaga lume sunt de neconceput, iar noi putem doar sa fim constienti si informati cu privire la masurile de precautie pe care trebuie sa le luam pentru a ne asigura ca intreg evenimentul se desfasoara fara prea mari necazuri.

In ceea ce priveste exploziile solare, ce credeti ca se va intampla in 2012?

1.  Exploziile solare sunt din ce in ce mai frecvente, fapt care demonstreaza ca sfarsitul lumii se apropie

2.  Explozii solare au mai fost, doar ca acum suntem dependenti de curentul electric. Nu vom disparea ca specie, poate doar ne vom incetini ritmul de dezvoltare

3.  Nu o sa se intample nimic, nu exista sfarsitul lumii