Folosirea corecta a cristalelor

cristal

Cristalele sunt, practic, niste computere la purtator, fiind capabile sa fixeze la comanda energii, sa le stocheze si sa le elibereze, atunci cand se cere acest lucru. Tocmai datorita asemanarii cu calculatoarele, si ele au nevoie de o intrare logica pentru a putea prezenta o iesire eligibila. Spre deosebire de calculatoare in cazul cristalelor nu este nevoie de limbaje speciale, programarea lor facandu-se cu imagini mentale obisnuite, cu forme-gand.

Primul pas: STERGEREA FORMELOR GAND-ANTERIOARE

Inainte de a introduce intr-un Cuart o noua forma-gand, trebuie sa se stearga din el programarea anterioara. Pentru aceasta, se pune Cuartul pe masa,printr-o usoara frecare a palmelor se activeaza cele doua centre secundare din ele, dupa care centrul de emisie ( la dreptaci este cel din plama dreapta) se orienteaza spre cristal, cu palma in jos, iar cel de receptie ( din palma stanga) in sus. Intotdeauna, stergerea se face cu Lumina, si nu cu vibratii cromatice!

Al doilea pas: CONCEPEREA PROGRAMULUI

Pentru inceput, este recomandabil sa se limiteze numarul programelor introduse in cristale la cate unul. Daca s-ar folosi mai multe programe introduse in acelasi cristal, exista pericolul ca, cel putin in cazul incepatorilor, sa se provoace confuzii care pot duce la raspunsuri contradictorii.
Cristalele nu “inteleg” decat limbajul cuvintelor; tocmai de aceea fiecare program trebuie conceput cu grija, sub forma unor lanturi de imagini. In fazele mai avansate, se poate face programarea prin intermediul formelor-gand, cu ajutorul sunetelor, al culorilor etc. Practic, formele-gand reprezinta etapa cea mai avansata de programare. Cu ajutorul lor, se pot introduce in cristale orice programe pozitive. In cele ce urmeaza sunt prezentate o serie de idei de programare, necesare in primul rand incepatorilor.

In general, programrea cuartului se face proiectand in el gandul respectiv in timpul unei sedinte de meditatie. Astfel, daca la un interviu, examne, etc. este de asteptat producerea unei stari de anxietate, nervozitate, se poate programa un cuart tinandu-l cu varful orientat spre cel de-al treilea ochi si vizualizand o stare calma, sigura, cu un control deplin asupra situatiei. Aceasta imagine se proiecteaza in cristal, reafirmandu-se astfel realitatea pozitiva creata. Cristalul poate fi purtat in momentul respectiv pentru care a fost pregatit. El a retinut formele-gand ce i-au fost transmise si le va emana pe masura ce este nevoie de ele.
Intr-un mod asemanator se pot programa cuarturi cu sentimentul iubirii, orientat spre o persoana sau spre intrega comunitate.
Cristalele pot fi programate si pentru ameliorarea problemelor fizice sau psihice. In acest scop, in cristal se implementeaza imaginea persoanei respective in stare de sanatate perfecta. In cazul in care exista o anumita suferinta, se programeaza cristalul cu imaginea bolii respective, vindecata.

Al treilea pas: IMPLEMENTAREA PROGRAMULUI

Implementarea programului in cristal se face, cu mici diferente dependente de tipul de cristal, aproximativ in acelasi mod.
Cristalele cu un singur varf se tin in palma mainii stangi, dreapta fiind tinuta cu palma in jos, deasupra cuartului. In aceasta pozitie se proiecteaza ( mental ) programul cu ajutorul mainii drepte, formandu-se un circuit energetic intre cei doi centri energetici din palme, incluzand si cristalul.

Cristalele cu doua varfuri se tin intre cei doi centri energetici din palme cu varfurile orientate spre ele. Fiind cu doua varfuri, aceste cuarturi sunt foarte versatile iar programul implementat este deosebit de puternic.

Fixarea programului in cristal se face repetand implementarea zilnic, timp de sapte zile. In functie de complexitatea programului, implementarea poate dura cateva minute.