Horoscop 2012: Marte retrograd, 24 ianuarie – 14 aprilie

horoscop 2012 zodii zodiac marte retrogradNu te comporta ca Marte!

Orice actiune specifica lui Marte (proces la tribunal, razboi, meci, activitati sportive) are sanse mult mai mici de succes. Nu se recomanda sa actionam impulsiv, iar nivelul general de energie, al nostru dar si al celor din jur, va fi substantial mai mic decat de obicei. Veti observa, poate, ca cei apropiati dvs. sunt mai obositi decat de obicei si, in consecinta, mai irascibili. Va veti spune, eventual, ca e din cauza iernii dificile. Cert e ca toata lumea are nevoie de mai multa odihna si relaxare pana „iesim din iarna”, respectiv pana la jumatatea lui aprilie, cand Marte isi reia miscarea normal.

Ambitios ca Marte retrograd

Daca ai sperante sa obtii un nou loc de munca, insa nu ti se arata in niciun horoscop 2012, poti cel putin sa dai vina pe Marte si pe faptul ca merge inapoi. In plus, indiferent ce ti-ai dori, parca nici tu nu esti atat de determnat sau de entuziasmat pe cat ar trebui sa fii. Iti doresti o schimbare, insa dispozitia mai degraba letargica te impiedica sa actionezi in consecinta. Tine minte ca orice proiect demarat in aceasta perioada va fi lipsit de energie si de focus—va parea ca nimic nu se leaga, cel putin la inceput. Nivelul scazut de energie e valabil si in plan sexual. Atunci cand Marte e retrograd, libido-ul scade la cote alarmante.

Ce e de facut cand Marte e retrograd?

Profita de acest segment de horoscop 2012 pentru a te organiza. Fa-ti planuri oricat de ambitioase si analizeaza-le pana in cele mai mici detalii. Minutiozitatea e favorizata de prezenta lui Marte in Fecioara. Desi retrograd, activeaza, dinamizeaza si favorizeaza insasi zodia detaliilor, a planurilor si a precautiei. Relaxeaza-te pe cat posibil si incearca sa dezvolti un talent sau o abilitate creativa, intelectuala sau de indemanare—insa nu una sportiva! Cuvantul cheie al acestei perioade e rabdarea. Asteapta linistit. In aprilie atmosfera si energiile se vor schimba radical si, cunoscandu-l pe Marte cel imprevizibil, destul de brusc.

Marte retrograd in istorie

O scurta analiza a perioadelor din istoria recenta in care Marte a fost retrograd indica prezenta unoor razboaie. Razboiul de Yom Kipur, invazia Indoneziei asupra zonei Timorului de Est, razboiul din Insulele Falkland si razboiul din Kosovo au fost toate relativ lungi si sangeroase. Interesant este, insa, si faptul ca tara care a intitiat un razboi intr-o astfel de perioada, a pierdut in cele din urma, lipsita de energiile belicoase ale planetei Marte.