Nostradamus si sfarsitul lumii in 21.12.2012

„ Un sir de neajunsuri si suferinte va anunta un eveniment si mai cumplit pentru omenire. Odata reinnoit marele ciclu al secolului, va ploua cu sange, foamete, razboi si boli. Atunci cerul va aduce un singur foc urias ce scantei va scapara.”

Oare prin aceasta profetie a dorit Nostradamus sa prezica sfarsitul lumii, astfel incat sa coincida cu cel prezis de calendarul Maia pe data de 21.12.2012?

Aceasta prezicere, una din multele preziceri ale lui Nostradamus, pare sa indice o catastrofa de proportii, rezultata din aparitia unui singur meteorit sau unei singure comete, survenind la marea inflexiune dintre secole. Articolul de fata isi propune sa investigheze mai atent daca aceasta profetie a lui Nostradamus chiar pomeneste de apocalipsa din 2012.

1.Dezastrul este venit din cer si probabil nu este facut de catre om.

CEEA CE este cat se poate de clar: Nostradamus chiar pomeneste de un dezastru de proportii. La fel de clar este ca acest dezastru este de provenienta cosmica („cerul va aduce…”), fie ca singurul foc este un meteorit sau cometa („scantei va scapara”). De asemenea trebuie notat ca dezastrul de proportii (proportiile dezastrului sunt mai mari decat cele cauzate de foamete razboi sau suferinta), asadar dezastrul acesta urias se refera strict la acest aparitia acestui obiect cosmic. Aceasta este interpretarea mea, insa cunosc oameni care spun ca focul urias scaparand scantei se poate referi la o racheta facuta de catre om, una cu putere de distrugee foarte mare. Lor le-am spus intotdeana: incercati sa intelegeti si sa apreciati metaforele acestui mare profet cum se cuvine. Cand Nostradamus pomenste de cer, el se refera cel mai probabil la un obiect cosmic, caci altfel ar fi vorbit de catre un obiect venit de pe pamant, facut de catre oameni.

 2. Dar totusi: chiar pe 21.12.2012?

CEEA CE este mai putin clar este momentul la care va surveni cumplitul eveniment. Nostradamus plaseaza acest eveniment in timp, recurgand la doua indicii. Primul indiciu este „marele ciclu al secolului”, la care mai face referire si in alte scrieri ale sale, cateodata explicit. Este vorba despre tranzitia catre secolul 21. Dar acest plasament in timp nu implica neaparat data de 21.12.2012, cea calculata de catre Maiasi. De asemenea Nostradamus nu face trimitere la calendarul maias. Acesta este si motivul pentru care profetia citata a dat liber la controverse in legatura cu anul 2000. Atunci i s-a atribuit chiar acestei profetii puterea de prevedea sfarsitul lumii in anul 2000. Dupa cum bine observam: in anul 2000 nu a fost sfarsitul lumii. Asadar: data exacta a acestei preziceri ramane o necunoscuta.

3. Al doilea indiciu temporal.

AL DOILEA INDICIU temporal se refera la sirul de razboaie si suferinta care precede caderea meteoritului. In legatura cu acestea, putem sa speculam ca criza finaciara si morala in care se afla intreg mapamondul poate culmina cu razboaie ori intre state ori se va intensifica razboiul intre stat si eltitele conducatoare cu proprii cetateni, asa cum se intampla deja. Iar atunci data de 21.12.2012 va fi in directa succesiune cu cele descrise de nostradamus: foame (avem, 80% din omenire traieste in foame), boli (avem), conflicte (intre bogati si saraci, intre state pentru petrol) si sange (inca nu avem, la nivel global niciun conflict de proportii). Dar la fel de bine se poate ca acestea sa se intample in viitor, sau sa fi fost cele din precedentele razboaie mondiale. Acestea tin de felul in care interpretam scrierile lui Nostradamus.

Asadar, exista un indiciu care coincide cu prezicerea Maia (meteoritul) si un indiciu asupra caruia inca dainuie incertitudine (data exacta a caderii acestuia). Timpul isi va spune in mod incontestabil cuvantul.

Insa pana atunci, este interesant pentru comunitatea noastra sa dezbata si sa isi poata exprima opinia. Tu ce crezi?

Alege una dintre variantele de mai jos sau comenteaza in legatura cu aceasta tema:

  1. Cred ca Nostradamus a avut in minte data de 21.12.2012 atunci cand prevestea sfarsitul lumii. Urmeaza vremuri grele.
  2. Cred ca Nostradamus nu are in minte nicio data anume
  3. Cred ca nici Nostradamus si nici maiasii nu sunt in masura sa prezica sfarsitul lumii.