Predictiile Maicii Shipton, din zilele ei si pana la sfarsitul lumii

Maica Shipton - profetii si sfarsitul lumii 2012Nascuta Ursula Southeil (cca. 1488–1561), Maica Shipton a fost o prezicatoare si clarvazatoare engleza care, asa cum s-a dovedit, a reusit sa anticipeze numeroase fenomene si evenimente moderne. Contemporana cu Nostradamus (dar fara sa stie unul de existenta celuilalt), fiind femeie, ea nu a avut acces la educatia si statutul acestuia. Insa, la fel ca el, si-a scris predictiile sub forma unor catrene.

Apreciata ca profet sau temuta ca vrajitoare, Maica Shipton si-a castigat reputatia pe masura ce prezicerile contemporane epocii sale au inceput sa se adevereasca. Separarea de Biserica Romano-Catolica si dizolvarea manastirilor sub Henric al VIII-lea, domnia insangerata a reginei Maria I a Angliei, ascensiunea Elisabetei I la tron, sunt doar cateva dintre evenimentele pe care ea le-a anticipat (ajungand sa fie poreclita „profeta dinastiei Tudorilor”), alaturi de Marele incendiu al Londrei din 1666.

Numele ei suferit o tentativa de discreditare, din cauza unei profetii ce anunta sfarsitul lumii in anul 1881, dar s-a dovedit ca respectivele versuri au fost, de fapt, inventate de unul dintre editorii catrenelor Maicii Shipton, din perioada respectiva.

Cel mai important, clarvazatoarea a facut o serie intreaga de predictii si pentru perioada premergatoare anului 2012, predictii care s-au adeverit din secolul XX si pana acum, printre care televiziunea, submarinele, avioanele pentru pasageri, internetul si detalii legate de Razboaiele Mondiale. In catrenele sale, ea a anticipat atat evolutii tehnologice cat si schimbari sociale si demografice (miscarea feminista, scaderea ratei natalitatii europene, cresterea ratei divorturilor) sau politice (majorarile generale ale taxelor, planificarea conflictelor militare din Orientul Apropiat, ascensiunea Chinei si problemele cu Rusia). Toate evenimentele prezise, insotite de dezastre naturale (precum cutremure, mai exact cel indiano-afgano-pakistanez din 2005), culmineaza, in versurile Maicii Shipton, cu un scenariu demn de sfarsitul lumii, si anume, impactul devastator al unor comete.

Evenimentele cataclismice, calculate de interpretii versurilor ei a se intampla dupa 2012 – mai exact 2026, vor aduce sfarsitul lumii asa cum o stim, dar si nasterea unei noi umanitati, din supravietuitorii grelelor incercari. Mai mult, versurile ei finale din catrenul despre sfarsitul lumii, par a sugera inclusiv interventia extraterestra in construirea noii civilizatii si revenirea la o Varsta de Aur a omenirii.