Vine sfarsitul lumii? 2012 – fenomene naturale extreme

sfarsitul lumii 2012 - dezastre naturaleChiar fara vreo teorie mistica legata de anul 2012, sfarsitul lumii ne-ar putea lua prin surprindere oricand, asa cum recunosc inclusiv oamenii de stiinta, nu doar ezotericii. Natura este o forta incontrolabila, de ale carei puteri devastatoare oamenii tind sa uite, pana in momentul cand sunt pusi fata in fata cu fenomenele extreme prin care ea pare ca se revolta.

Acest lucru s-a intamplat si astazi, 11 aprilie 2012, prin cutremurele ce tocmai au avut loc in zona Indoneziei, o regiune vulnerabila la astfel de dezastre naturale, dupa cum au dovedit evenimentele din decembrie 2004, cand un cutremur devastator, urmat de un tsunami urias in Oceanul Indian, a aruncat provincia Aceh intr-o situatie ca de sfarsitul lumii, lasand mai mult de 170.000 de victime, in urma.

2 cutremure cu magnitudinea de 8,6 si 8,2 pe scara Richter s-au produs astazi, tot in nordul Sumatrei, in largul coastelor provinciei Aceh, fiind resimtite pana in Singapore, Thailanda si sudul Indiei. O alerta de tsunami a fost emisa pentru 28 de tari din regiune, fiind, din fericire, retrasa dupa cateva ore.

Toate acestea, in conditiile in care, intreaga omenire este inca marcata, la putin peste un an de la evenimente, de cutremurul de 8,9 grade Richer ce a devastat Japonia, in martie 2011.

Cutremure si supervulcani – sfarsitul lumii 2012?

Sa fie doar o impresie, sau pe masura apropierii de sfarsitul anului 2012 – faimos prin data de 21 decembrie – fenomenele naturale extreme par a se inmulti, parca anuntand sfarsitul lumii?

Tot in aceasta perioada, oamenii de stiinta avertizeaza despre Katla, unul dintre cei mai periculosi si mai puternici vulcani ai Islandei – si ai planetei –  ca este foarte aproape de a erupe. Mai mult, expertii se tem ca ar putea fi vorba de un fenomen extrem de violent, ce ar putea declansa un scenariu demn de sfarsitul lumii, prin norii uriasi de cenusa pe care i-ar genera si, mai ales, prin inundatiile grave ce ar surveni la topirea ghetarului care acopera supervulcanul.

Desi, intr-adevar, un singur vulcan, oricat de puternic, nu poate aduce sfarsitul lumii in mod definitiv, lucrurile sunt mai ingrijoratoare in conditiile in care, cu doar cateva luni in urma, expertii anuntau ca un alt supervulcan, aflat sub lacul Laacher, din apropiere de Bonn, Germania, da si el semne de trezire, depasindu-si deja perioada la care ar fi trebuit sa redevina activ.

Asadar, ce credeti? Sunt aceste intamplari doar fenomene naturale, fie ele chiar extreme, sau accentuarea frecventei si intensitatii lor ar putea fi un semn ca ne apropiem de sfarsitul lumii 2012?