Sfarsitul lumii 2012, adus de Nibiru? Planeta X.

Nibiru si teoriile pentru sfarsitul lumii 2012„ Planeta X”, cu referire la necunoscut (nu la cifra romana), este denumirea folosita de catre astronomi pentru orice obiect ceresc a carui existenta este doar banuita – posibila, dar neconfirmata. Odata identificat respectivul obiect, acesta primeste un nume oficial, la fel ca in cazul planetelor Pluto si Eris, fiecare supranumita, la vremea ei, “Planeta X”.

In schimb, numele Nibiru, care inseamna „planeta de trecere a frontierei”, ne este cunoscut de pe o tablita sumeriana ce dateaza de acum 6000 de ani, fiind legat de zeii Anunnaki.

In zilele noastre, adeptii teoriilor despre sfarsitul lumii 2012 au atribuit planetei Nibiru din cultura sumeriana si „porecla” Planeta X, fapt care creeaza mai degraba confuzie. Astfel, NASA a ajuns sa fie acuzata ca are informatii concrete despre existenta si locatia acestei planete, insa le tine ascunse de public, tocmai pentru a nu dezvalui iminenta pericolului in care se afla Pamantul.

Nibiru – mai mult decat o planeta X

Cele mai indraznete teorii spun ca planeta Nibiru a sosit deja dintr-o alta dimensiune a Multiversului, urmand sa intre pe o orbita care sa o conduca in directia Pamantului. Avand in vedere estimarile teoreticienilor respectivi, cum ca planeta misterioasa ar trebui sa devina vizibila cu ochiul liber inca din luna martie a lui 2012, pentru a declansa sfarsitul lumii, se poate spune ca avem de-a face cel putin cu o intarziere considerabila, daca nu cu o teorie complet fictiva.

Revenind insa la inscriptiile sumeriene, ramase pe tablite si monumente sculptate in piatra, acolo ni se spune ca Nibiru ar fi o planeta reala, cu o orbita de 3600 de ani in jurul Soarelui. Ea este locul de origine al zeilor Anunnaki, „cei care au coborat din rai pe pamant” si care le-au oferit sumerienilor toate cunostintele pe care ei si-au cladit civilizatia. Foarte interesant este ca, in aceleasi scrieri sumeriene, se regasesc informatii detaliate despre sistemul nostru solar, informatii confirmate de NASA abia in anii ”70, si care ridica, astfel, numeroase intrebari.

Cel mai probabil, tocmai misterul avansatelor cunostinte sumeriene a dus la crearea unei adevarate legende moderne in jurul planetei Nibiru, si legarea ei de sfarsitul lumii 2012, in scenariul unui cataclism prin impact cosmic.