Tu unde faci Sfarsitul Lumii 2012?

sfarsitul lumii 2012 - la adapost in satucul francez BugarachCei care asteapta sfarsitul lumii pe 21 decembrie 2012, si-au cam dat seama, probabil, ca nu are rost sa se gandeasca unde sa-si faca Revelionul 2012-2013. Dar asta nu e un motiv de a renunta complet la orice fel de petrecere de sfarsit de an. Sau de sfarsitul lumii.

Pesemne ca asta isi spun cei ce planuiesc o vizita in satucul Bugarach din sudul Frantei, situat in muntii Corbières.

Cu o populatie nu mult mai mare de 200 de suflete, Bugarach ar fi ramas un locusor pitoresc, uitat la poalele unor munti, daca nu ar fi devenit extrem de popular printre tinerii hippie ai anilor ”60-”70, carora le-au urmat, incepand cu anul 2000, adepti New Age ferm convinsi ca regiunea are puteri mistice.

Astfel, satucul de la poalele „muntelui rasturnat” – denumit asa intrucat rocile de pe Varful Bugarach sunt mai vechi decat cele de la baza, din cauza ridicarii Pirineilor – a inceput sa primeasca, de peste un deceniu deja, tot mai multe vizite din partea unor „ezoterici” ce considera ca acela este nu doar un punct de aterizare al extraterestrilor, ci si un loc special unde se vor putea adaposti de sfarsitul lumii in 2012.

Sfarsitul lumii, satul si primarul

Inca din 2011, primarul localitatii anunta, exasperat, ca va fi dispus sa cheme in ajutor chiar si armata, daca in apropierea lui 21 decembrie 2012 se va inregistra un aflux masiv de vizitatori. Deja in anul in cauza, peste 20.000 de oameni facusera drumetii pe Varful Bugarach (considerandu-l un „garaj” al extraterestrilor), dupa ce anul anterior, 2010, trecusera pe-acolo in jur de 10.000.

Mai mult, autoritatile franceze au pus localitatea sub observatie, din cauza riscului organizarii unor sinucideri in masa in decursul anului 2012.

Solicitarile de cazare in satucul-„adapost de sfarsitul lumii”, pentru perioada decembrie 2012, au crescut de la o zi la alta, odata cu ele inmultindu-se workshopurile ezoterice si turistii veniti la meditatie si contopire cu cosmosul.

Primarul si toti satenii, exasperati deasemenea, asteapta cu nerabdare ziua de 22 decembrie 2012, sau cel putin Revelionul, in speranta ca, odata cu noul an, lucrurile se vor intoarce la normal si pentru ei, si vor avea parte nu de sfarsitul lumii, ci mai degraba de sfarsitul batailor de cap.